Gert Verheyen duidt onverwachte reden voor falen van Anderlecht-trainer aan

Gert Verheyen duidt onverwachte reden voor falen van Anderlecht-trainer aan
Maandag 03 april 2023 - 22:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht hebben ze zich in de tweede seizoenshelft herpakt. In maart kon paars-wit vier keer winnen, speelden ze één keer gelijk (tegen Villarreal) en verloren ze één keer met het kleinste verschil (tegen AA Gent).

Bij aanvang van het seizoen waren de verwachtingen hooggespannen. Ze hadden net ‘toptrainer’ Felice Mazzu weggeplukt bij de grote concurrent uit Brussel en binnenshuis waren ze ervan overtuigd dat ze mee gingen strijden om de titel.

Dat sloeg dik tegen. Mazzu werd na 22 wedstrijden — met een gemiddelde van 1,45 punten per match — in oktober aan de deur gezet. Sinds november is hij aan de slag bij Charleroi en daar doet hij het een pak beter. Ze wonnen dit weekend van Westerlo, in ‘Mazzu-time’.

Wesley Sonck laat bij Extra Time weten dat hij dat toch best opvallend vindt: “Bij clubs als Union en Charleroi lukt het hem wel, maar bij KRC Genk en Anderlecht dan niet… Het lijkt hem precies niet te lukken wanneer hij een ploeg traint waar je iets meer moét voetballen.”

Identiteit

Gert Verheyen — die zelf ervaring heeft als hoofdtrainer — denkt dat er toch meer achter zit: “Ik denk dat het voor Mazzu héél belangrijk is dat hij ergens zit waar hij zichzelf kan zijn, als mens én als trainer. Dat kan bij uitstek bij Charleroi en Union, maar niet bij Anderlecht en niet bij KRC Genk.”

Mazzu heeft zich met Charleroi ontpopt tot de grootste uitdager van Anderlecht voor het laatste play-off 2 ticket. Met de match tegen KV Mechelen die waarschijnlijk herspeeld zal moeten worden, is het zeker mogelijk dat Mazzu en co. het ticket onder de neus van RSCA wegsnoepen.

Poll: Heeft het RSCA-bestuur Mazzu te hard onder druk gezet?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024