Anderlecht behaalt uitstekende uitgangspositie in de Europa League

Anderlecht behaalt uitstekende uitgangspositie in de Europa League
Donderdag 09 maart 2017 - 20:51   I  

Anderlecht heeft een prima zaak gedaan in de Europa League. Tegen APOEL Nicosia werd het 0-1. Door de belangrijke uitgoal heeft Anderlecht zo een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

Beide ploegen begonnen erg gezapig aan de partij. Veel doelgevaar was er niet te bespeuren. Er viel enkel een afgeblokt schot van Igor De Camargo te noteren. Op het halfuur was het dan toch raak voor Anderlecht met het eerste schot op doel. Chipciu legde slim terug op zijn Roemeense landgenoot Stanciu, die knap afrondde.

In de tweede helft begon Anderlecht toch wat op zijn adem te trappen. Nicosia trok het laken naar zich toe. Bij Anderlecht grossierden ze vooral in slechte passes en controles, maar gelukkig konden de Cyprioten ook niet veel doelgevaar creëren met al dat balbezit. In het slot vielen nog de beste kansen te noteren. Een verdwaalde vrije trap van APOEL viel zowaar op de deklat, op de tegenaanval knalde Acheampong de 0-2 op de doelman. Meteen daarna had ook Bruno een dot van een kans toen hij centraal alleen voor doel stond, maar zijn kopbal ging helemaal de mist in. APOEL voerde in de slotminuten nog de druk op, maar Anderlecht liet geen doelpunt binnen.

APOEL Nicosia - Anderlecht 0-1

30' Stanciu 0-1

TAGS  I  anderlecht  I   apoel nicosia

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024