Mark van Bommel rekent af met Paul Gheysens: "Dit kan je niet doen als voorzitter"

Mark van Bommel rekent af met Paul Gheysens:
Zondag 27 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Mark van Bommel, de Nederlandse coach die vorig jaar de dubbel won met Royal Antwerp FC, sprak openhartig over zijn vertrek bij de club in het programma Goedemorgen Eredivisie. In het interview liet Van Bommel zich kritisch uit over club-eigenaar Paul Gheysens en diens invloed op het sportieve beleid.

Van Bommel vertelt dat Gheysens zich meermaals wilde mengen in de tactische keuzes en opstellingen. “Hij was een markante man", aldus Van Bommel. “Als je je wil bemoeien met de opstelling, dan gaat dat te ver. Het is lastig als je als eigenaar het sportieve niet kunt loslaten; dat zorgt voor botsingen. Op dat moment wist ik dat het tijd was om op te stappen.”

“Ik ben weg”

De trainer hield zich op de vlakte over de mate van invloed die Gheysens uiteindelijk heeft gehad, maar gaf toe dat er meerdere gesprekken waren waarbij de samenwerking niet meer soepel verliep. “Ik heb waarschijnlijk weer iets te veel gezegd", voegt Van Bommel toe. “Er kwamen momenten dat je weet: dit werkt niet meer. Dan moet je een knoop doorhakken en zeggen: ‘ik ben weg.’”

Poll: Denk jij dat Gheysens een goeie voorzitter is?

TAGS  I  Mark van Bommel  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

zondag 27 oktober 2024

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024