Genk aan de grond genageld: 'Carlos Cuesta verlaat na vijf jaar de club'

Genk aan de grond genageld: 'Carlos Cuesta verlaat na vijf jaar de club'
Maandag 15 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

KRC Genk moest tot zondagavond toezien hoe centrale verdediger Carlos Cuesta het geweldig goed deed voor Colombia op de Copa América. De international stond er in de finale tegen de uiteindelijke winnaar Argentinië. Cuesta kan terugkijken op een uitstekend toernooi.

Zo speelde hij bijna alle matchen. De 25-jarige verdediger miste de eerste groepswedstrijd tegen Paraguay, maar wist nadien elke minuut van het toernooi te spelen, tot in de finale tegen Argentinië. Over de hele Copa América bekeken, wordt hij gezien als een van de beste pionnen van Colombia.

Zijn goede prestaties in de landencompetitie is ook The Athletic niet ontgaan. De sporttak van The New York Times ziet dat het niet zo gek zou zijn dat Genk binnenkort overspoeld wordt met aanbiedingen voor de kopbalsterke verdediger.

Of dat ook effectief geleid heeft tot een officiële aanbieding is niet bekend, maar volgens het Amerikaanse medium moet Genk wel degelijk vrezen dat het Cuesta deze zomer verliest. De Colombiaan heeft nog wel een contract tot 2026, waardoor ze in Genk een stevige prijs kunnen vragen.

Poll: Is Cuesta klaar voor een stap hogerop?

TAGS  I  Genk  I  Carlos Cuesta

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024