"Dit is pure chantage!": Antwerp-voorzitter Paul Gheysens zwaar in opspraak

Donderdag 13 juni 2024 - 12:00   I   door Redactie

Paul Gheysens wil met zijn bouwbedrijf in Knokke een golfresort neerpoten in Knokke. De plannen liggen klaar, maar stuiten ook op tegenkanting. Peter Taffeiren, een andere zakenman, verkocht een van zijn gronden met tegenzin aan de Antwerp-voorzitter.

"Ik had geen enkele keus", aldus Taffeiren tegen Het Laatste Nieuws. "Wijlen burgemeester Leopold Lippens stond hier voor mijn deur. Ik moest en zou verkopen aan Gheysens. Als ik dat niet zou doen, kon ik fluiten naar vergunningen voor vastgoedprojecten op de zeedijk. Pure chantage. Wat doe je dan? Dan ga je tegen je zin mee in het verhaal”.

Gheysens heeft zijn eerste aanvraag voor een omgevingsvergunning terug ingetrokken omwille van 'problemen met het stikstofdecreet'. Taffeiren gelooft daar helemaal geen snars van. "Hij hangt dat verhaal rond stikstof bewust op. Alsof dat het enige probleem is", klinkt het.

Camouflage

"Het is eigenlijk pure camouflage. Een afleidingsmanoeuvre. Zo hoopt hij de aandacht af te leiden ‘Dan kijken ze misschien niet naar de rest’, zal hij wellicht denken. De werkelijke problemen worden op die manier verdoezeld. Maar die zijn er nog steeds, hé", aldus Taffeiren.

Poll: Heb jij vertrouwen in Paul Gheysens?

TAGS  I  Paul Gheysens

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024