Joshua Zirkzee zorgt voor ongeloof bij Oranje: "Als je dat ziet..."

Joshua Zirkzee zorgt voor ongeloof bij Oranje:
Woensdag 19 juni 2024 - 12:30   I   door Redactie

Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) werd op het laatste nippertje opgeroepen door Oranje-bondscoach Ronald Koeman. De 23-jarige spits, die de clubs voor het uitkiezen heeft, werd vorige week aan de selectie toegevoegd nadat Teun Koopmeiners geblesseerd moest afhaken. Valentijn Driessen keek naar de training van Oranje en zag Zirkzee aan het werk.

"Als je hem ziet trainen, dat is wel klasse", is hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf erg positief over de trainingsprestaties van Zirkzee. "Daar kan het Nederlands elftal nog veel plezier aan beleven." De chef sport van de ochtendkrant ziet in de spits van Bologna een betere optie dan Brian Brobbey.

Die laatste moest vorige week afhaken op training. De spits van Ajax werkte maandag een individueel programma af waarna hij na afloop teken leek te geven fit te zijn voor de volgende wedstrijd. "Mogelijk zit hij vrijdag tegen Frankrijk al bij de selectie en misschien kan hij zelfs wel minuten maken", weet Mike Verweij te vertellen.

Eerste minuten

Toch vraagt de Ajax-watcher zich af of het een goed idee is om Brobbey al meteen in te zetten: "Hoe verstandig dat is, is een andere discussie. Maar misschien kan hij nog wel zijn waarde hebben", vertelt hij. Driessen, die meer fan is van Zirkzee, zou Brobbey dan weer aan de kant houden en Zirkzee zijn eerste minuten voor Oranje laten maken.

Poll: Moet Zirkzee zijn kans krijgen in de basis bij Oranje?

TAGS  I  Joshua Zirkzee  I  Oranje

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024