VRT grijpt in bij zwaar bekritiseerde touchscreens tijdens EK-wedstrijden

VRT grijpt in bij zwaar bekritiseerde touchscreens tijdens EK-wedstrijden
Woensdag 19 juni 2024 - 13:00   I   door Redactie

Er komt aardig wat kritiek op de omkadering van de VRT rond de EK-wedstrijden. De studio oogt klein en het is allemaal wat minder dan de afgelopen toernooien. Dat komt omdat er budgettair keuzes gemaakt moesten worden. De touchscreens, die vaak niet werkten, werden intussen nagekeken door de technische dienst van de VRT.

"De VRT-budgetten zijn een pak beperkter dan een paar jaar geleden, dus moesten er keuzes gemaakt worden”, zegt Thomas Swannet, hoofdredacteur bij Sporza, aan Het Nieuwsblad. “Bovendien zijn we dit jaar gezegend met een enorm mooi en interessant sportjaar. Op zich heel erg fijn voor ons als makers, maar dan moet je het budget nu eenmaal verdelen.”

Touchscreens

Er kwam ook heel wat kritiek op de touchscreens, die gebruikt worden om fases te duiden en uitleg bij te geven. Die lieten het echter geregeld ook al afweten. “De wet van Murphy, zo simpel is het”, zegt Swannet. “Dat is de technologie die het op het foute moment niet doet. Ondertussen werd alles nagekeken, en zou het vlot moeten werken.”

Poll: Vind jij die touchscreens leuk?

TAGS  I  Sporza

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024