Johan Boskamp breekt helemaal: "Er blijft niets van me over"

Johan Boskamp breekt helemaal:
Woensdag 29 mei 2024 - 20:45   I   door Redactie

Het leven heeft Johan Boskamp niet gespaard. Enkele jaren geleden beroofde zijn kleinzoon Dennis zichzelf van het leven. Dat kwam ontzettend hard aan bij de Nederlander en dat is nog steeds niet verwerkt.

"Ik vind het zo moeilijk om erover te praten", zegt Boskamp in HUMO. "Verdriet kan zo’n gewicht hebben, joh. Dat het je helemaal verkruimelt. Zodra het over Dennis gaat, ga ik janken. Met Jen (zijn overleden vrouw, red.) had ik dat ook. En ik wil dat niet. Er blijft niets van me over dan."

Verdriet weggestopt

"Jen en Dennis zijn niet op de normale manier gestorven. Bij Jen was het euthanasie, en Dennis… (valt stil) Ik ben een maand of zeven van het toneel verdwenen. Ik had Lydia, m’n lieve vrouw. Maar voor het overige: niets, niemand. Alles voelde leeg en overbodig. Ik ging niet meer naar buiten, en ik zag niet in waarom ik dat ooit wél weer zou doen", aldus Boskamp.

"Ik heb al dat verdriet weggestopt. Ik zie niet in wat ik er anders mee zou kunnen doen. Het slijt, zeggen ze dan, de tijd doet z’n werk. (Fel) Maar de tijd doet z’n werk helemaal niet! Verdriet laat zich niet op commando verkleinen."

Poll: Is/was Boskamp de beste analist van de afgelopen jaren?

TAGS  I  Johan Boskamp

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024