Gent-voorzitter waarschuwt Vanhaezebrouck: “Dat zal beslissend zijn!”

Gent-voorzitter waarschuwt Vanhaezebrouck: “Dat zal beslissend zijn!”
Donderdag 15 februari 2024 - 15:00   I   door Redactie

Vanavond komt AA Gent in actie tegen Maccabi Haifa, en het geplaagde AA Gent wil in Boedapest het nodige vertrouwen tanken.

De eerste zege van 2024 moet er snel komen, bij voorkeur vanavond al in de Conference League. Maar om de crisis (minstens voor even) te verdrijven, zal er ook zondag in Eupen moeten worden gewonnen. Het halen van de Champions Play-offs blijft echter het hoofddoel.

Ondanks de nodige druk rond de club stond Ivan De Witte, tot het einde van dit seizoen voorzitter, de pers kort te woord voor vertrek op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.

“Ik heb gemengde gevoelens na de afgelopen weken. We moeten tevreden zijn over onze financiële situatie. Die is heel goed in evenwicht. Dat is belangrijk, gezien wat er in het Belgisch voetbal gebeurt. We hebben geen spijt van onze beslissingen. Een club die dit niet doet, wordt vroeg of laat met zichzelf geconfronteerd. Dit was een beslissing om gezond te worden én te blijven. Dat was de prioriteit. Nu kunnen we naar de toekomst kijken,” aldus De Witte. Daarnaast sprak verdediger Stefan Mitrovic zich ook uit over de situatie en deelde hij zijn visie over wat er nodig is om weer een reeks neer te zetten.

“Eén zege kan onze situatie compleet veranderen,” weet Stefan Mitrovic. Het is aan hem om AA Gent mee uit de sportieve malaise te trekken. “Elk van ons moet zijn verantwoordelijkheid nemen, met name de meer ervaren spelers. We missen efficiëntie, zowel voorin als achterin. We scoren niet gemakkelijk, maar slikken de laatste weken ook te makkelijk tegengoals.”

Het wordt afwachten of Gent vanavond de druk van zich kan afspelen, en ervoor kan zorgen dat de storm zo (toch voor even) gaat liggen.

Poll: Moet AA Gent Hein Vanhaezebrouck ontslaan?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  Ivan De Witte  I  AA Gent

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024