Na alle tegenvallende resultaten: ‘Hein Vanhaezebrouck stapt mogelijk zelf op’

Na alle tegenvallende resultaten: ‘Hein Vanhaezebrouck stapt mogelijk zelf op’
Maandag 12 februari 2024 - 19:00   I   door Redactie

AA Gent wist gisteren wederom niet te winnen. Het verloor met 1-2 van Cercle Brugge, en ziet zichzelf zo bijna uit de top 6 verdwijnen.

Zo rooskleurig als de financiële toestand is, zo rood is de sportieve balans momenteel. Met 1 op 15 moet Gent dringend aan de bak om nog een plekje in Play-Off 1 te verzekeren. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is echter ten einde raad en trekt nogmaals aan de alarmbel.

“Ik weet niet hoe we dit gaan redden”, aldus trainer Hein Vanhaezebrouck die met een beperkte kern voor drie wedstrijden in zes dagen staat.

De Buffalo’s blijven voorlopig wel in de top-zes, maar moeten Cercle boven zich dulden. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar de Bruggelingen wonnen twee wedstrijden meer. Het had niet gehoeven als er wat meer efficiëntie was en ze wat meer de stilstaande fases hadden benut. Cercle schoot amper twee keer tussen de palen. Twee keer Kevin Denkey, twee keer raak.

Met de één op vijftien is AA Gent met RWDM de slechtste ploeg na Nieuwjaar. “En als we niet in de 96ste minuut de gelijkmaker scoren tegen Westerlo, verliezen we zes keer na elkaar”, duwde Hein Vanhaezebrouck na afloop de mes nog wat dieper in de wonde. “Ongelooflijk eigenlijk voor een team dat voordien slechts één keer verloor. Maar ik kan mijn spelers weinig verwijten. We gaan er altijd volle bak voor.”

Alleen bij de 0-1 voor Denkey had Vanhaezebrouck wel wat op zijn spelers aan te merken. “Wij hebben vijf torens in onze ploeg, zij hebben er twee. Toch is het een speler van 1,68 meter hoog die kan koppen. Dat kan natuurlijk niet. Daarna herpakten we ons uitstekend. Alles was goed, behalve de efficiëntie. Er was altijd wel iets. Niet precies genoeg, niet scherp genoeg, niet rustig genoeg.”

Poll: Haalt AA Gent Play Off 1?

TAGS  I  AA Gent  I  Hein Vanhaezebrouck

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024