Vanhaezebrouck stelt dat competitie oneerlijk verloopt: "Anderlecht heeft gewoon hulp gekregen!"

Vanhaezebrouck stelt dat competitie oneerlijk verloopt:
Zondag 04 februari 2024 - 21:20   I   door Redactie

In een recente wedstrijd tussen Anderlecht en AA Gent zorgde de VAR opnieuw voor opschudding, ditmaal door een doelpunt van de Buffalo's af te keuren. Hein Vanhaezebrouck, coach van AA Gent, uitte zware kritiek op de beslissing.

De goal van De Sart werd geannuleerd na een beoordeling van een vermeende overtreding door Kandouss op Arnstad, wat door de VAR als foutief werd beoordeeld.

“Onvoorstelbaar... Hoe kom je er als VAR (Wim Smet, nvdr) bij om bij deze fase de ref naar het scherm te roepen?", aldus Vanhaezebrouck bij Eleven. 

"Kandouss probeerde voorbij Arnstad te lopen, maar die gooit zich voor Kandouss. Dat is zelfs een penaltyfout van Arnstad! Hij pakt uit met wat ik een rugbytackle noem."

"Arnstad was te laat en gooit zich dan voor Kandouss... Dan kan het toch niet dat wij daarvoor bestraft worden? Gewoon schandalig.”

Bovendien was er volgens Vanhaezebrouck nog een fase die discutabel was. "Vertonghen krijgt de bal tegen de arm die naast het lichaam is. Maar Laforge fluit een fout op Depoitre die er nooit één is. Hij ziet iets wat er niet is, wij hadden daar altijd een penalty moeten krijgen.”

"Anderlecht heeft hier hulp van derden gekregen. Echt bedroevend. Kijk, als ze daarboven de rangschikking mee willen bepalen, dat ze dan ons meteen de zes namen (voor PO1, nvdr) geven", aldus nog HVH.

Poll: Heeft HVH gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Hein Vanhaezebrouck

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024