Masterclass van Club, KRC Genk komt na owngoal met schrik vrij op Jan Breydel

Zondag 13 augustus 2023 - 17:55   I   door Redactie

Club Brugge en KRC Genk werkten zondag beiden hun derde Pro League-match van het seizoen af. Blauw-zwart nam het op tegen Eupen, terwijl de Limburgers naar Brugge trokken voor een confrontatie met Cercle.

Eupen-Club Brugge 0-5

Club was eigenlijk na de eerste helft al klaar am Kehrweg. Het stond na 45 minuten al 0-3 en onder meer zomeraanwinst Philip Zinckernagel wist zijn naam op het scorebord te zetten. Na de rust werd er verder geschreven aan hetzelfde verhaal.

Eupen kon amper doelgevaar creëren en zag Club dan ook makkelijk met de drie punten terug naar huis keren. Het werd uiteindelijk nog 0-5, forfaitcijfers. Ronny Deila vangt zijn avontuur bij blauw-zwart dus aan met zeven op negen in de competitie.

Doelpuntenmakers:

6’ Skov Olsen 0-1, 17’ Zinckernagel 0-2, 29’ Buchanan 0-3, 62’ Skov Olsen 0-4, 66’ Zinckernagel 0-5

Cercle Brugge-KRC Genk 1-1

Voor de vicekampioen verliep de namiddag een pak moeizamer. Cercle domineerde de eerste helft, maar wist die overmacht niet om te zetten in een voorsprong. Ook na de onderbreking bleef het lang wachten op de openingstreffer.

Het was zomeraanwinst Bonsu Baah die de boel wist te forceren. Hij zag zijn schot op de paal stranden en de bal via de rug van de Cercle-doelman in doel belanden. Verder werd er niet meer gescoord, al leek Cercle in de slotfase een ultieme kans te krijgen.

De scheidsrechter wees in 94ste minuut na een handsbal van een Genk-verdediger namelijk naar de stip, maar draaide die beslissing (terecht) terug na een VAR-interventie. Wouter Vrancken en KRC Genk kwamen dus met de schrik vrij en tellen nu zes op negen.

Doelpuntenmaker:

71’ Warleson 0-1 (own)

Poll: Wie zal er dit seizoen het hoogste eindigen in de JPL?