Brussel aan de top: Anderlecht en Union stunten nog maar eens in Europa

Brussel aan de top: Anderlecht en Union stunten nog maar eens in Europa
Donderdag 13 april 2023 - 22:52   I   door Redactie

De één in de Conference League, de ander in de Conference League, maar het resultaat was hetzelfde. Anderlecht en Union schitterden ook in hun Europese kwartfinale.

Anderlecht-AZ 2-0

Ok, AZ is lang geen Villarreal, de Spaanse subtopper die paars-wit in de achtste finale verrassend uitschakelde, maar dan nog. De overwinning op eigen veld doet de Brusselaars dromen van een halve finale.

Daarvoor werd Anderlecht op weg gezet door een doelpunt van de onverwachte held en al even vaak verguisde Michael Murillo, Ashimeru maakte na rust de klus af. Nu enkel nog de terugmatch overleven - een gelijkspel is altijd voldoende - en het seizoen krijgt dan toch nog glans.

Doelpuntenmakers:

22’ Murillo 1-0, 70' Ashimeru 2-0

 

Bayer Leverkusen-Union 1-1

Hoeveel keer gaat die andere Brusselse ploeg, Union, nu nog verbazen League. In de Europa League - qua naam en qua tegenstanders toch een serieus niveau hoger kon ook Bayer Leverkusen de Belgische vicekampioen niet stoppen.

De Brusselaars kwamen in Duitsland op voorsprong via Boniface en moesten enkel een gelijkmaker toestaan. Een gouden uitgangspositie om volgende week de klus in eigen huis te klaren. En het in de halve finale te mogen opnemen tegen Feyenoord of AS Roma.

Doelpuntenmakers:

51’ Boniface 0-1, 82' Wirtz 1-1

Poll: Wie denk je dat het meest kans maakt om door te gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Union  I  West Ham United  I  Bayer Leverkusen  I  AZ

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024