‘De nieuwe realiteit: Híerom zullen de Duivels niet winnen tegen Zweden”

‘De nieuwe realiteit: Híerom zullen de Duivels niet winnen tegen Zweden”
Donderdag 23 maart 2023 - 20:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn inmiddels gearriveerd in Zweden, waar ze vrijdagavond in actie komen. Voor Domenico Tedesco wordt het zijn eerste wedstrijd aan het roer van de nationale ploeg.

We wachten met z’n allen in spanning op de basisopstelling voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK in Duitsland. Tegenover het WK zal er heel wat veranderen bij de Duivels. De nieuwe bondscoach zal een nieuwe tactiek implementeren.

Tedesco heeft de intentie om de Duivels aanvallend — met veel snelheid en de blik naar voren — te doen spelen, dat meent Ludo Vandewalle te weten bij de podcast De Insider. De chef voetbal van Het Nieuwsblad denkt dat de Duivels vrijdag níet zullen winnen.

“Ik denk dat de Duivels al blij mogen zijn met een gelijkspel tegen Zweden. Dat is de nieuwe realiteit!” Daar duidt Vandewalle drie hoofdredenen voor aan: “Eén: het slechte WK. Twee: het feit dat de bondscoach nieuw is. En vooral drie: er zijn veel nieuwe, jonge spelers.”

Kentering

“Onana en Lavia hebben duidelijk talent, maar zijn ze al rijp genoeg om de kentering in te zetten? In de beginperiode van de ‘Gouden Generatie’ hadden we het ook heel moeilijk. Toen gingen we bijvoorbeeld gelijkspelen tegen Azerbeidzjan en verloren we tegen Armenië… ”, concludeert Vandewalle.

Poll: Zullen de Duivels winnen tegen Zweden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

zondag 4 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023