'Rode Duivel imponeert, enkel déze drie grootheden doen beter'

'Rode Duivel imponeert, enkel déze drie grootheden doen beter'
Woensdag 24 april 2024 - 12:00   I   door Redactie

Loïs Openda (24) heeft dit seizoen al 27 doelpunten gescoord in alle competities samen. De Rode Duivel stijgt daarmee naar de top vijf van topscorers in de vijf grote Europese competities.

De zomerse overstap van Loïs Openda van het bescheiden Lens naar RB Leipzig blijkt een voltreffer van formaat. Het seizoen mag dan nog niet ten einde zijn, maar die vaststelling staat nu al als een paal boven water. In razendsnel tempo heeft de Rode Duivel zich onmisbaar gemaakt bij de Duitse ploeg. Hij voegt zich zelfs toe aan een indrukwekkend rijtje.

In de vijf grootste competities van Europa moet onze landgenoot alleen Kylian Mbappé (41 doelpunten), Harry Kane (40) en Erling Haaland (31) voor zich laten. Openda heeft dus zijn plaats veroverd in de top vijf van topschutters in de vijf Europese topcompetities van dit seizoen. Een prestatie om U tegen te zeggen. Het is opvallend dat Openda slechts twee maanden geleden verklaarde in Het NIeuwsblad dat hij "dezelfde killersmentaliteit wil kweken als Haaland, Mbappé en Kane". Hij lijkt dus goed op weg om dat waar te maken.

Poll: Moet Openda de stap zetten naar de Premier League of La Liga?

TAGS  I  Lois Openda  I  Rode Duivel  I  Harry Kane  I  Kylian Mbappe  I  Erling Haaland  I  RB Leipzig

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024