Union en Anderlecht zitten nu beide opeens met gigantisch groot probleem

Union en Anderlecht zitten nu beide opeens met gigantisch groot probleem
Vrijdag 17 maart 2023 - 08:30   I   door Redactie

Zowel Union als Anderlecht dreven vrijdagmorgen op de golven van de euforie na de Europese kwalificatie. Al sloeg al snel de realiteit toe.

Want hoe fantastisch het ook moge zijn dat beide Brusselse clubs zich voor een Europese kwartfinale geplaatst hebben, het zadelt hen ook met een gigantisch groot probleem op. Union heeft immers een overeenkomst met Anderlecht om zijn Europese matchen in het Lotto Park af te werken.

Maar nu ook paars-wit zich gekwalificeerd heeft zit de kans er dik in dat beide ploegen samen thuis moeten spelen. Als dat vrijdag bij de loting ook effectief het geval is moet Union dus op zoek naar een ander stadion om zijn thuismatch in de kwartfinale af te werken.

Het eigen Dudenpark voldoet niet aan de Europese normen. De kans is bijzonder groot dat Union dan opnieuw in het stadion van OHL moet gaan spelen, zoals het eerder al deed in de Europa League-groepsfase. Waar het echter wel minder inkomsten kan ophalen.

Extra

En ook voor paars-wit is dat een streep door de rekening, want de verhuur van het stadion aan Union was een manier om extra inkomsten te genereren. Als Union en Anderlecht niet samen thuis moeten spelen, is het probleem natuurlijk meteen opgelost.

Poll: Denk je dat Union en Anderlecht beiden thuis gaan moeten spelen?

TAGS  I  Union  I  Union Berlin  I  Anderlecht  I  Villarreal  I  OHL

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024