Straf: Union na Duitse stunt van vliegtuig gehaald en vastgehouden in Berlijn

Straf: Union na Duitse stunt van vliegtuig gehaald en vastgehouden in Berlijn
Vrijdag 10 maart 2023 - 09:00   I   door Redactie

Het 3-3-gelijkspel dat Union donderdagavond afdwong in de heenmatch van de 1/8ste finale van de Europa League tegen naamgenoot Union Berlin krijgt nog een staartje.

Want de Brusselaars worden vastgehouden in Berlijn. En dat mag je letterlijk nemen. Door het winterweer kon het vliegtuig volgens de strenge Duitse regels niet op tijd ijsvrij gemaakt worden en werd donderdag laat verplicht aan de grond gehouden.

Omdat op dat moment de luchthaven gesloten werd. "Het vliegtuig was enkele minuten na sluitingstijd klaar om op te stijgen, maar moest terugkeren", schrijft Het Laatste Nieuws. De spelers moesten daardoor de nacht doorbrengen nabij het stadion.

Meer zelfs, omdat ze pas vrijdag kunnen terugkeren, werd besloten ook nog een training af te werken op Duitse bodem. Zeker niet ideaal in het licht van de topper in de Jupiler Pro League tegen KRC Genk komende zondag.

Slechte organisatie

Het Nieuwsblad pakt ook nog uit met enkele details: "Iedereen zat al in het vliegtuig, maar door een slechte organisatie van de Duitse autoriteiten en het winterweer kon men niet opstijgen en werd de luchthaven gesloten."

Poll: Denk je dat dit invloed zal hebben op de match tegen KRC Genk?

TAGS  I  Union Berlin  I  Union  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024