Paars-witte fans balen: Waarheid achter conflict met Belgische topclub onthuld

Paars-witte fans balen: Waarheid achter conflict met Belgische topclub onthuld
Woensdag 08 februari 2023 - 14:00   I   door Redactie

Anderlecht krijgt dit seizoen heel wat klappen te verwerken. Ze lijken van de ene in de andere crisis te sukkelen. Naast de sportieve malaise zijn er ook nog structurele en financiële problemen.

Eén van de dompers die Anderlecht deze winter te verwerken kreeg was het mislopen van Tolu Arokodare. De Nigeriaanse spits legde zijn medische testen af in Brussel, maar trok in extremis toch naar KRC Genk.

Bij TVL Sportcafé vertelt Sem Franssen, de Technical Coördinator Football van KRC Genk, dat ze weinig te maken hebben met Anderlecht en de makelaar: “Rond de middag zag het ernaar uit dat Onuachu naar Southampton ging vertrekken.”

“Wij hebben Arokodare altijd op de radar gehad en dan zijn we contact beginnen te leggen met de entourage van de speler”, gaat Franssen verder. “We vroegen of er nog mogelijkheden waren om tot een transfer te komen.”

Paars-wit

“We wisten niet echt wat er nog allemaal gaande was”, verklaart Franssen. “Zijn entourage bevestigde dat er nog transfermogelijkheden waren. Dat hij op dat moment bij Anderlecht zat, was voor ons bijkomstig.”

“We hadden trouwens al eerder contact met Arokodare. Ze wisten van de interesse, maar er was geen reden om concreet te worden aangezien Onuachu er nog was”, is zijn conclusie. Arokodare wist inmiddels al te scoren voor de Limburgers.

Het gerucht gaat de ronde dat er deze winter enkele makelaars — waaronder Frenay, die de transfer van Arokodare regelde — meteen een statement richting Fredberg wilden maken. Franssen ontkent dit dus enigszins.

Poll: Valt er KRC Genk iets te verwijten?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023