'Jupiler Pro League-clubs hebben het zitten: Puntenaftrek bij start van nieuwe seizoen'

'Jupiler Pro League-clubs hebben het zitten: Puntenaftrek bij start van nieuwe seizoen'
Vrijdag 27 januari 2023 - 15:00   I   door Redactie

Veel voetbalfans zijn enkel bezig met wat er met hun club op het veld gebeurt, maar er speelt veel meer.

Zeker op financieel vlak hebben de Jupiler Pro League-clubs de voorbije jaren zware klappen gehad, niet in het minst door corona. In een poging om het Belgische voetbal opnieuw gezond te krijgen heeft de Pro League, de verzameling van profclubs, het Football First-plan gelanceerd.

Dat is een langetermijnplan is met serieus verstrengde licentievoorwaarden. Het Nieuwsblad weet dat maar liefst 15 profclubs binnenkort een businessplan moeten voorleggen om aan te tonen hoe ze in 5 jaar tijd naar een positief eigen vermogen gaan.

En daar zit wel een serieus addertje onder het gras. Want schrijft de krant: "Wie tegen 30 juni niet 20 procent beter doet dan exact een jaar geleden, start het seizoen 2024-2025 met één punt aftrek." Een punt dat in de eindafrekening wel eens zwaar zou kunnen doorwegen.

Poll: Vind je dit een goede maatregel?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023