Brussel staat in brand: Union schrijft geschiedenis, Anderlecht speelt met vuur

Donderdag 27 oktober 2022 - 20:38   I   door Redactie

Donderdagavond moesten twee Brusselse clubs een Europese wedstrijd afwerken. Union werd mits winst tegen Malmö groepswinnaar, Anderlecht mocht niet verliezen als ze nog Europees wilden overwinteren.

Malmö-Union 0-2

Teddy Teuma kon op aangeven van Lazare Union al snel op voorsprong brengen. Nog voor de rust wist diezelfde Lazare de voorsprong te verdubbelen.

In de tweede helft bleef Union de betere ploeg, maar scoren lukte niet meer. Ook Malmö slaagde daar niet meer in, dus 0-2 werd de einduitslag in Zweden.

Dankzij deze overwinning plaatst Union zich voor het eerst voor de 1/8e finales van de Europa League. Ze zijn al zeker van de groepswinst en moeten geen play-offs meer spelen (zoals de tweede in de poule).

Doelpuntenmakers:

11’ Teuma 0-1, 43’ Lazare 0-2

Rangschikking:

1. Union 13 (11-6)
2. Union Berlin 9 (3-2)
3. Braga 7 (7-6)
4. Malmö (2-9)

Anderlecht-FCSB 2-2

Na een mooie combinatie wist Yari Verschaeren paars-wit net voor de rust op voorsprong te brengen. Na de onderbreking kon FCSB de gelijkmaker al snel binnenschieten. Het was een rake kopbal van Vertonghen die Anderlecht terug op voorsprong bracht.

Paars-wit kreeg nog een koude douche, FCSB kon via een corner de bordjes weer gelijkhangen. Murillo pakte in de absolute slotfase een rode kaart. Later op de avond wist West Ham te winnen van SIlkeborg.

Omdat de Denen verloren, staat volgende week in de onderlinge confrontatie de tweede plaats in de poule op het spel. Mocht het RSCA lukken om tweede te worden, dan spelen ze play-offs tegen één van de derdes uit de Europa League.

39’ Verschaeren 1-0, 59’ Compagno 1-1, 76’ Vertonghen 2-1, 83’ Dawa 2-2

Rode Kaarten:

90+5' Murillo (Anderlecht)

1. West Ham 15 (10-4)
2. Silkeborg 6 (12-5)
3. Anderlecht 5 (4-5)
4. FCSB 2 (3-14)

Poll: Welke club is momenteel de grootse van Brussel?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  Malmo  I  FCSB  I  Braga  I  Union Berlin  I  West Ham  I  Silkeborg