Filip Joos en co. over afscheid van Mertens bij Napoli: “Dat is toch ongelooflijk dom?!”

Filip Joos en co. over afscheid van Mertens bij Napoli: “Dat is toch ongelooflijk dom?!”
Zaterdag 10 september 2022 - 14:30   I   door Redactie

Dries Mertens is een icoon bij Napoli. Zijn afscheid was weliswaar niet icoon-waardig. Bij de voetbal-podcast MIDMID laten Filip Joos en co. hun licht schijnen op het vaarwel van Mertens in de havenstad.

“Zijn afscheid was toch een schande”, opent Sam Kerkhofs, host van MIDMID. “Het is toch raar dat het zo lang duurde? Je zou in maart al een voorstel moeten hebben en Mertens de keuze bieden om er voor te gaan of het te laten”, aldus Kerkhofs.

“Het is om zoveel redenen heel dom van Napoli”, vult Filip Joos aan, “Ook al omdat je je stadion nog eens vol krijgt. Op het afscheid van Mertens komen 70.000 Napolitanen af. En laat dan ook nog eens een speciaal truitje drukken, dat kopen ze toch allemaal”, concludeert Joos.

Ook Evert Winkelmans, co-host bij MIDMID, vindt het een enorm domme beslissing van voorzitter De Laurentiis. “Mertens zal altijd op de lijstjes van Napoli-legendes staan. Dan is het toch enorm dom om dat potentieel niet ten volle te benutten terwijl hij nog bij de ploeg is?”, aldus Winkelmans.

Sportief

“Uiteindelijk hebben ze hem wel een voorstel gedaan”, oppert Sam Kerkhofs. “Maar sportief gezien was er geen vooruitzicht voor Mertens. Hij voelde dat hij het hele jaar op de bank zou zitten onder Luciano Spalletti, de trainer van Napoli”, concluderen de heren. 

Poll: Vind jij dat Mertens de juiste keuze gemaakt heeft?

TAGS  I  Napoli  I  Galatasaray

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024