Totale onverwachte wending rond Dries Mertens: “Dat was het probleem niet”

Totale onverwachte wending rond Dries Mertens: “Dat was het probleem niet”
Woensdag 07 september 2022 - 15:00   I   door Redactie

Rode Duivel Dries Mertens maakte deze zomer de overstap naar Galatasaray. Hij ruilde de ene havenstad dus in voor de andere. Bij Napoli zag hij zijn contract namelijk aflopen.

Toch zou het niet de bedoeling van Mertens geweest zijn om Napoli te verlaten, zo meldt Stijn Francis, een van de makelaars van Stirr Associates waar ook Mertens deel van uitmaakt. "Er is naar mijn aanvoelen zelfs niet echt onderhandeld. Dat roept vragen op”, opent Stijn Francis.

Waar iedereen dacht dat het een kwestie van geld was, ontkracht Francis die stelling: “Iedereen zal denken dat geld het probleem was, maar dat was het eigenlijk niet”, aldus de makelaar. “Toch hebben we ook niet echt een antwoord op waar het dan juist fout ging," verbaast de makelaar bij Sporza.

“Ik vermoed dat het budget op een andere manier gespendeerd moest worden en er dus niet doorgeduwd is door de club”, vervolgt Francis. De voorzitter van Napoli zou graag gehad hebben dat Mertens bleef, maar volgens Francis moet er ook rekening gehouden worden met de wensen van de trainer en de sportieve directeur.

Ongewenst

"De voorgaande trainers, Gatusso en Sarri, hebben doorgeduwd, maar de voorzitter had volgens mij nu niet het gevoel dat zijn sportieve mensen een verlenging nodig vonden”, concludeert de makelaar.

Het vervolg van het verhaal kent u inmiddels wel. Mertens verhuisde met zijn gezin naar Istanbul om hopelijk nog een keer te kunnen schitteren bij een nieuwe club.

Poll: Denk jij dat het voor Mertens beter geweest zou zijn als hij bij Napoli kon blijven?

TAGS  I  Napoli  I  Galatasaray

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024