Hazard tovert opnieuw, Masterclass De Bruyne en belangrijke Duivel bij Milan

Hazard tovert opnieuw, Masterclass De Bruyne en belangrijke Duivel bij Milan
Dinsdag 06 september 2022 - 22:52   I   door Redactie

Dinsdagavond kwamen op de eerste speeldag van de Champions League-groepsfase een hoop prominente Rode Duivels in actie. En allen lieten ze zich opmerken.

Celtic-Real Madrid 0-3

De grote vraag na deze partij is of dit de match is waarin Eden Hazard zich definitief herlanceerde bij de Koninklijke. Je kan immers van een totale ommekeer spreken. De Rode Duivel startte opnieuw op de bank, maar mocht op het halfuur invallen voor de geblesseerde Benzema. Na vijf minuten leek hij dezelfde martelgang als altijd te moeten ondergaan.

Want hij miste een enorme kans. Maar dan pakte hij op het uur uit met een assist voor de 0-2 en scoorde hij verwonderlijk zelf de 0-3. En ook al was het een intikker, dat hij én een assist én een goal maakt is een persoonlijke overwinning. Oh ja, Courtois stond negentig minuten tussen de palen.

Doelpuntenmakers:

56' Vinicius Junior 0-1, 60' Modric 0-2, 77' Hazard 0-3

 

Sevilla-Manchester City 0-4

In de eerste plaats Kevin De Bruyne. Hij startte voor het eerst als kapitein en liet zich daar duidelijk door inspireren. Want onze landgenoot gaf nog maar eens een masterclass. Dat vertaalde zich onder meer in een assist voor de 0-1.

Onder zijn regie liet de Engelse landskampioen Sevilla, toch nog altijd een Spaanse topclub, geen enkele kans. Met dank ook - uiteraard - aan Haaland die twee keer scoorde. Zo zet Man City zijn favorietenrol in deze editie van de Champions League alleszins kracht bij.

Doelpuntenmakers:

20' Haaland 0-1, 52' Foden 0-2, Haaland 0-3, 92 Dias 0-4

 

Red Bull Salzburg-Milan 1-1

Twee van de vier Belgen in de basis bij Milan: Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers. Met Divock Origi zat een derde op de bank en met Aster Vranckx een vierde in de tribune.

Het was de tweede die de belangrijkste rol voor zijn rekening nam, want Saelemaekers scoorde nog voor rust de gelijkmaker. De Ketelaere kon zich niet speciaal laten opmerken. Origi mocht op het uur zijn eerste minuten maken voor Milan in de Champions League.

Doelpuntenmakers:

28' Okafor 1-0, 40' Saelemaekers 1-1

Poll: Wie denk je dat het verst zal raken in deze Champions League?

TAGS  I  Red Bull Salzburg  I  Milan  I  Celtic Glasgow  I  Real Madrid  I  Sevilla  I  Manchester City

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024