Dankzij Clement begon déze Rode Duivel te twijfelen: “Ben ik niet goed genoeg?”

Dankzij Clement begon déze Rode Duivel te twijfelen: “Ben ik niet goed genoeg?”
Zaterdag 20 augustus 2022 - 11:45   I   door Redactie

Philippe Clement zal bij Club Brugge altijd op handen gedragen worden. De succescoach wist met Club twee landstitels en een Belgische supercup te winnen.

Maar toch is hij niet voor iedere speler een plezier om op terug te kijken. Voor Loïs Openda bijvoorbeeld, de spits die de afgelopen twee jaar furore maakte bij Vitesse in de Nederlandse Eredivisie. Bij Vitesse wist Openda 37 keer te scoren en 11 assists af te leveren in 88 wedstrijden.

Dat zijn statistieken die hij niet had kunnen behalen zonder Clement. De trainer besloot namelijk dat hij hem niet meer nodig had bij Club en dat hij uitgeleend mocht worden. Dat gebeurde dus ook tijdens de afgelopen twee seizoenen. Openda werd vorig seizoen vicetopschutter in de Eredivisie.

Maar vooral met Philippe Clement zelf heeft Openda last gekend. In een interview bij Het Laatste Nieuws geeft hij meer uitleg: “Ik denk niet dat het iets persoonlijks was, maar onder hem kreeg ik een pak minder minuten”, opent Openda. “Ik heb getwijfeld aan mezelf onder Clement, om eerlijk te zijn”, aldus de Rode Duivel.

Mentaal sterker

“Ik stelde mijn kwaliteiten in vraag. Waarom speel ik niet? Ben ik niet goed genoeg? Is het profvoetbal te hoog gegrepen?” Toch heeft de Rode Duivel ook een positieve draai aan het verhaal kunnen geven: “Ik ben blij dat het me is overkomen, want ik ben er mentaal sterker uit gekomen. Bij Vitesse vond ik mijn vertrouwen terug”, concludeert Openda.

Poll: Denk jij dat Openda ooit nog terug zal keren naar Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Monaco

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024