Red Flame Tessa Wullaert spreekt zich uit over lesbische ploegmates: "Waarom?"

Red Flame Tessa Wullaert spreekt zich uit over lesbische ploegmates:
Dinsdag 05 juli 2022 - 12:00   I   door Redactie

Straks beginnen de Red Flames aan het EK voetbal. In de aanloop daar naartoe liet Tessa Wullaert het achterste van haar tong zien.

Dat deed ze in HUMO, waar ze in een interview ondervraagd werd over de zeven hoofdzonden. Bij één daarvan - onkuisheid - had de international het onder meer over homoseksualiteit in het vrouwenvoetbal.

"De wereld zou wat meer als het vrouwenvoetbal moeten zijn", opent Wullaert in het weekblad. "Iedereen is oké zoals hij of zij is en moet daarvoor kunnen uitkomen." En daar ging ze ook dieper op in.

"Er zijn koppels in de ploeg", onthulde ze ook zonder schroom. "En ik heb het al meegemaakt dat een speelster met iemand van de staf samen was. Zolang ze niet hand in hand lopen, is dat geen probleem."

Macho's

"Tenslotte zitten we in een professionele omgeving. Maar in de kleedkamer is het zelden een gespreksthema en zelf sta ik er ook niet bij stil: voor mij zijn het gewoon ploegmaten." Geen item dus voor de speelster van Fortuna Sittard.

Besluiten deed ze met: "Ik heb me al vaak afgevraagd waarom er in het voetbal zoveel lesbiennes zijn. En waarom het beeld van twee vrouwen makkelijker wordt aanvaard dan dat van twee mannen. Misschien omdat mannen macho's zijn, zeker?"

Poll: Vind jij dat iedereen er zo open over moet kunnen praten als Wullaert?

TAGS  I  Anderlecht  I  Red Flames  I  Fortuna Sittard

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023