Jean-Marie Pfaff onthult eindelijk grote strafschopgeheim: "Dát deed ik altijd"

Jean-Marie Pfaff onthult eindelijk grote strafschopgeheim:
Vrijdag 03 juni 2022 - 15:00   I   door Redactie

Zoals iedereen nu de mond vol heeft over Thibaut Courtois zo was dat in de jaren tachtig over Jean-Marie Pfaff. En die was dan ook nog eens een grote strafschopspecialist.

Jarenlang werd hem gevraagd naar het geheim van het ogenschijnlijke gemak waarmee hij zoveel penalty's stopte. In een dubbelinterview met generatiegenoot en gewezen Oranje-international Hans Van Breukelen in Het Nieuwsblad onthulde hij dat nu eindelijk. 

Zo gaf hij het voorbeeld van de strafschop van Marco van Basten die hij stopte in een oefenmatch: "Ik ging naar Van Basten en zei: Waarom moet je je nu laten vallen, Marco? Het is toch maar een vriendschappelijke wedstrijd? Hij dacht dat ik uit mijn concentratie was. Dat was psychologie."

"Van Basten zei: 'Ga maar in je doel staan, ik zal hem wel binnentrappen.' Terwijl ik naar mijn doel ga, blijf ik wegwerpgebaren maken alsof ik er niet helemaal met mijn hoofd bij ben en me vooral druk maak over die strafschop", legde Pfaff verder uit.

Gekke doelman

"Ik ging dan ook dichter bij één van de palen staan, alsof ik niet geconcentreerd was. Dat had effect op de strafschopnemer. Want die dacht dat de bal er makkelijk zou ingaan met zo'n gekke doelman. Zo heb ik dat altijd gedaan en ze gepakt. Dát is het grote penaltygeheim van mij." 

Poll: Denk je dat dat nu nog zou werken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Bayern München

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024