'Kogel door de kerk: Haaland heeft toptransfer van 225 miljoen nu al beet'

'Kogel door de kerk: Haaland heeft toptransfer van 225 miljoen nu al beet'
Zaterdag 07 mei 2022 - 07:00   I   door Redactie

Dat Erling Haaland een fenomeen is weet ondertussen iedereen. Daarnaast stond het ook al een hele tijd buiten kijf dat hij een absolute knaltransfer zou versieren. Nu zou er ook sprake zijn van een akkoord.

Volgens verschillende bronnen zou er een deal gesloten zijn met Manchester City. Kevin De Bruyne zal het alvast graag horen. Erling Haaland heeft immers maar een halve kans nodig om te scoren en zo kan de Rode Duivel zijn aantal assists volgend seizoen nog wat opdrijven.

Journalist Nicolo Schira meldt dat de Cityzens de afkoopclausule van 75 miljoen euro zullen betalen aan Borussia Dortmund. Daarnaast zal de 21-jarige spits 30 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij de Engelse topclub. Samen met de afkoopclausule dus goed voor een totaalbedrag van 225 miljoen euro. Het zou gaan over een vijfjarig contract.

Het is duidelijk dat City gelooft in de Noorse goalgetter en dat hoeft niet te verbazen. Sinds 2020 speelde Haaland 87 wedstrijden in het shirt van Borussia Dortmund. Daarin wist hij maar liefst 85 keer te scoren. Onwaarschijnlijke statistieken die hem dus een knaltransfer opleveren.

Poll: Denk je dat Haaland zal slagen bij Manchester City?

TAGS  I  Borussia Dortmund  I  Manchester City

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022