Frank De Bleeckere zet Hein Vanhaezebrouck ferm te kijk: "Verantwoordelijk"

Frank De Bleeckere zet Hein Vanhaezebrouck ferm te kijk:
Maandag 25 april 2022 - 18:00   I   door Redactie

De uitsluiting van Hein Vanhaezebrouck tijdens AA Gent-KRC Genk voor protest was het onderwerp van de afgelopen speeldag. Waar de voetbalbond nu op reageert.

Met het wekelijkse praatje van Frank De Bleeckere, adjunct-Technisch Directeur van het Referee Department, gaat het Referee Department nu regelrecht in tegen de AA Gent-trainer. Die maakte de arbitrage na zijn uitsluiting immers met de grond gelijk.

"Dit krijg je als je geen persoonlijkheid hebt", maakte een razende HVH onder meer scheidsrechter Nathan Verboomen met de grond gelijk. "We willen herhalen dat opzichtig protest tegenover de scheidsrechter streng wordt aangepakt", gaf De Bleeckere tegengas.

"Dit om het imago en het beeld van ons voetbal te beschermen en te respecteren. Onder andere het lopen naar de scheidsrechter om verbaal te protesteren, het omringen van de scheidsrechter na een beslissing, opzichtige armbewegingen gebruiken bij protest zullen streng bestraft worden."

Streng

"Dezelfde regels gelden ook voor de personen in de technische zone waar de coach verantwoordelijk is voor het gedrag op de bank", klinkt het verder. "Bij opzichtig protest zal ook in de technische zone streng opgetreden worden, zoals gebeurde bij coach Hein Vanhaezebrouck."

Besloten werd met: "Het Referee Department zal de scheidsrechters steunen bij het nemen van deze beslissingen omdat dit in het algemeen belang van het voetbal is en ook omdat op internationaal niveau door UEFA en FIFA dit gedrag streng wordt aangepakt."

Poll: Vind je dit een goede stellingname?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022