Gent pikt het niet langer en onderneemt op zijn beurt actie tegen voetbalbond

Gent pikt het niet langer en onderneemt op zijn beurt actie tegen voetbalbond
Woensdag 06 april 2022 - 13:45   I   door Redactie

Dat AA Gent op de vorige speeldag zijn play-off 1-ticket verloren is aan Anderlecht heeft heel veel frustraties losgemaakt bij de Buffalo's.

Waardoor AA Gent zich ook op andere vlakken tekort gedaan voelt. Wat betreft de schorsing van Andrew Hjulsager bijvoorbeeld. Nadat het Bondsparket voor zijn rode kaart tegen Cercle Brugge twee speeldagen effectief en twee speeldagen voorwaardelijk eiste, gingen de Gentenaars in beroep.

Het Disciplinair Comité deed er uiteindelijk één speeldag voorwaardelijk vanaf, maar dat pikt de club helemaal niet. En dus gaan ze deze keer in beroep bij de Disciplinaire Raad zelf, de voetbalbond dus. Uiteraard omdat Hjulsager anders zowel de slotmatch tegen OHL als de bekerfinale zou missen. 

"Nadat hij foutief afgestopt werd, kwam Andrew in een rolbeweging terecht. Daardoor is zijn voet volgens ons onbewust terechtgekomen op het gezicht van zijn tegenstrever", aldus AA Gent in een statement. Terwijl het volgens de bond wél om een bewuste actie gaat.

Moreel

"Hjulsager was zich zeer goed bewust van zijn actie", klinkt het. "Ondanks het feit dat deze reactie werd veroorzaakt door de tegenstrever is dergelijk onsportief gedrag onaanvaardbaar en dient de actie streng beteugeld te worden. Het gaat om een ernstige vorm van agressie."

Maar daar gaat AA Gent dus tegen in: "Voor ons ontbreekt het moreel bestanddeel. De louter subjectieve inschatting van wat er zich zou hebben voorgedaan in het hoofd van Andrew is niet voldoende." Afwachten wat er uit de bus zal komen.

Poll: Vind jij deze straf te zwaar?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024