Voetbalbond grijpt ontzettend zwaar in en zet scheidsrechtersbaas op non-actief

Voetbalbond grijpt ontzettend zwaar in en zet scheidsrechtersbaas op non-actief
Maandag 07 maart 2022 - 16:14   I   door Redactie

Donderslag bij heldere hemel. De voetbalbond heeft maandagmiddag een ingrijpende maatregel doorgevoerd en scheidsrechtersbaas David Elleray op non-actief gezet.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant is dat echter géén gevolg van scheidsrechterlijke dwalingen de voorbije tijd. Wel van een onderzoek van de Engelse voetbalbond naar potentiële intimidatie van werknemers en ongepast taalgebruik.

De feiten dateren van 2012 en 2014, weet de krant nog. De beschuldigingen zijn zo ernstig dat op dit moment werknemers en ex-werknemers van de Engelse bond ondervraagd worden door een onafhankelijke instantie over ander potentieel schadelijk gedrag van Ellary.

Zowel de Engelse als de Belgische voetbalbond geven geen verder commentaar, maar in ons land zijn ze dus niet blijven stilzitten. Zolang het resultaat van het onderzoek niet bekend is, staat Elleray op non-actief. De Belgische arbitrage lag al zwaar onder vuur en dit komt er nog eens bovenop.

Poll: Vind je dit terecht?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024