'JPL-smaakmaker doet Club Brugge en Genk dromen van straffe transfer'

'JPL-smaakmaker doet Club Brugge en Genk dromen van straffe transfer'
Donderdag 24 februari 2022 - 17:00   I   door Redactie

Bij de Belgische topclubs lopen heel wat toppers rond, maar ook bij de ploegen buiten de G5 zijn er enkele spelers die zich in de kijker hebben gespeeld. Faïz Selemani is daar een voorbeeld van.

Selemani is een 28-jarige Comorees die momenteel speelt bij KV Kortrijk. Voor hij toekwam in België, passeerde hij eerst langs verschillende Franse clubs. In 2018 maakte hij de overstap naar Union. De Unionisten speelden ook toen al goed voetbal, maar hij koos er een jaar later voor om zijn contract te verbreken en naar Kortrijk te trekken.

Daar is hij sindsdien één van de absolute smaakmakers. Afgelopen weekend nog maakte hij twee doelpunten en leverde hij een assist af in de derby tegen Zulte Waregem. Dat brengt de teller dit seizoen op 11 doelpunten en 6 assists in 25 competitiewedstrijden.

Bij Het Laatste Nieuws sprak de flankaanvaller zich uit over zijn droombestemming. "Of ik een voorkeur heb? Als Luka Elsner nog bij Standard zit, dan zou dat een mooie ploeg zijn. Maar in België heb je veel goede teams: Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, AA Gent... Marseille is mijn droomploeg, maar dat lijkt me onmogelijk."

Winger

Als we kijken naar de huidige spelerskern van de grote ploegen lijkt hij het meest geschikt voor Club Brugge en Genk. Beide ploegen zijn namelijk nog op zoek naar een winger. Bovendien wordt zijn marktwaarde geschat op amper drie miljoen euro. Een koopje dus.

Poll: Kan Selemani mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Zulte Waregem  I  Standard  I  Union  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Marseille

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023