Anderlecht beging enorme blunder: "Hij wordt de nieuwe Fellaini"

Anderlecht beging enorme blunder:
Dinsdag 22 februari 2022 - 12:30   I   door Redactie

De jeugdwerking van Anderlecht behoort tot de beste van ons land, maar dat betekent niet dat ze er soms geen fouten maken. Dat gebeurde ook bij Amadou Onana. Te licht bevonden, maar ondertussen speler bij het Franse Lille.

"Ik droomde ervan om profvoetballer te worden en sloot me aan bij Anderlecht", zei hij bij Het Nieuwsblad. "Neerpede was mijn ambitie, maar ik behoorde tot de categorie 'jongens met weinig potentieel'." Hij ging vervolgens naar WS Brussels, Zulte Waregem, Hoffenheim, Hamburger en Lille.

Club Brugge wou hem in de zomer binnenhalen, maar dat lukte niet. "Ik heb zelfs gesproken met Philippe Clement, maar de Ligue 1 is toch nog iets anders", aldus Onana. "Hier kan ik spelen tegen clubs als Monaco en PSG. Tegen wereldtoppers als Mbappé, Neymar en Lionel Messi."

Bij de nationale beloften werkt hij met Olivier Deschacht, die hem vergelijkt met Fellaini. "We hebben dezelfde speelstijl en positie en zijn beiden groot en sterk. Het is een prachtig compliment, want ik vind Fellaini een topspeler", zei de middenvelder.

Qatar

Amadou Onana sprak ook al met Roberto Martinez over het WK in Qatar. "De bondscoach weet dat ik de doelstelling heb om erbij te zijn op het WK in Qatar, maar ik focus nu op mijn prestaties bij Lille en de nationale U21. De rest volgt wel vanzelf als ik het goed doe", sloot hij af.

Poll: Straf dat Anderlecht hem zo vroeg liet gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  PSG  I  Monaco  I  Rode Duivels  I  Lille  I  Hamburger  I  Hoffenheim  I  Zulte Waregem  I  WS Brussels

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023