'Vincent Kompany heeft genoeg gezien en trekt de transfermarkt op'

'Vincent Kompany heeft genoeg gezien en trekt de transfermarkt op'
Donderdag 27 januari 2022 - 18:00   I   door Redactie

Het bleef tijdens de wintermercato ijzig kalm bij Anderlecht. Met de beperkte financiële middelen hoeft dat natuurlijk niet te verbazen, maar de wedstrijd tegen Cercle Brugge toonde aan dat er dringend versterking moet gehaald worden.

Zo heeft paars-wit om te beginnen een probleem in de verdediging. Vincent Kompany kiest centraal voor Wesley Hoedt en Lisandro Magallán, maar die laatste keert vermoedelijk terug naar Ajax. Dan schieten enkel nog de blessuregevoelige Hannes Delcroix en jonkies Zeno Debast en Lucas Lissens over. 

Daarnaast zoeken ze al langer naar een nieuwe centrale middenvelder. Door de rode kaart van Wesley Hoedt schoof Kompany Yari Verschaeren naar het middenveld en dat draaide slecht uit. Hij liep verloren naast Josh Cullen.

Marco Kana en Kristian Arnstad worden momenteel nog te licht bevonden en op Majeed Ashimeru rekent Kompany al langer niet meer. De Ghanees kreeg woensdag een klap te verwerken toen Verschaeren de plaats in het middenveld mocht bezetten en ziet een uitgaande transfer wel zitten.

Tranfermarkt

En dus lijkt het niet meer dan logisch dat Anderlecht nog de transfermarkt optrekt. Met het oog op de play-offs is het geen overbodige luxe om te kunnen roteren om iedereen zo fit mogelijk te houden. In aanloop naar volgend seizoen zou het daarnaast geen slechte zaak zijn om spelers te laten wennen aan de omgeving.

Poll: Moet Anderlecht nog een centrale verdediger en middenvelder kopen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Ajax

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022