'Verzonnen internationals brengen Anderlecht en AA Gent in zware problemen'

'Verzonnen internationals brengen Anderlecht en AA Gent in zware problemen'
Woensdag 19 januari 2022 - 21:15   I   door Redactie

De terugronde is pas begonnen, maar in de Jupiler Pro League gaat het allang niet meer enkel over voetbal. En dat heeft alles te maken met operatie Propere Handen.

Waar alsmaar meer vuile verhalen opgespit worden. Is het niet meer over de deals van spijtoptant Dejan Veljkovic, dan wel over die Mogi Bayat, die andere veelbesproken spelersmakelaar. En dan worden onvermijdelijk ook onze (top)clubs betrokken.

Zo brengt RTBF nu details naar buiten hoe Bayat erin slaagde de marktwaarde van spelers van Anderlecht en AA Gent kunstmatig op te drijven met vervalste internationale documenten en ze zo voor veel meer geld te verkopen.

Zo werd bij de transfer van Dodi Lukebakio van Anderlecht naar Toulouse een bestuurder van de Congolese voetbalbond overtuigd om documenten op te maken waaruit zou blijken dat de speler opgeroepen was voor een stage in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio én een oefenmatch had gespeeld met de U23.

Fictief

En ook bij AA Gent haalde Bayat hetzelfde truukje uit, al zeker bij de transfer van Samuel Kalu in 2018 naar Bordeaux. Dat leverde de Buffalo's maar liefst 8 miljoen euro op. Door een fictieve brief van de Nigeriaanse bond waarin stond dat Kalu was geselecteerd voor een stage en enkele matchen van de U21.

Aan die brief was ook een betaling van 20.000 euro verbonden. Om maar te zeggen dat er achter de schermen enorm veel speelde. Al dan niet met medeweten van Anderlecht en AA Gent, daar zal het gerecht moeten over oordelen.

Poll: Denk je dat de clubs op de hoogte waren?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Toulouse  I  Bordeaux

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024