Anderlecht komt met 'vreemde' penalty's enorm goed weg bij STVV

Zondag 17 oktober 2021 - 15:23   I   door Redactie

Wat werd aangekondigd als een moeilijke verplaatsing op het kunstgrasveld van STVV werd zondagmiddag ook bewaarheid. Maar met twee (heel) lichte strafschoppen pakte Anderlecht toch een punt.

STVV-Anderlecht 2-2

Dat het aan de rust nog altijd 0-0 stond, mocht een klein mirakel heten. Kouamé miste een reuzenkans voor Anderlecht, maar het was vooral de thuisploeg die heel wat goede pogingen ondernam, maar Brüls en co. konden niet scoren.

Dat konden de bezoekers na rust wel, al kregen ze daar toch wat hulp van de arbitrage bij. Kouamé ging immers héél gemakkelijk neer, maar zowel Boucaut als de VAR zagen er geen graten in. Refaelov bracht paars-wit vanop de stip op 0-1.

Maar in minuut 56 stonden de bordjes alweer gelijk. Konaté knalde de 1-1 binnen en STVV kreeg zo wat het verdiende. De Kanaries bleven vervolgens drukken en Anderlecht kreeg het moeilijk. Maar toch werd het dus 1-2.

VAR

Opnieuw dankzij een strafschop en opnieuw was er discussie. Nu was het Raman die lichtjes geraakt leek te worden door een trap van Durkin. Maar het gekke was vooral dat Boucaut deze keer niet floot, maar de VAR wel ingreep.

Tot grote frustratie van de thuissupporters gaf de scheidsrechter na het bekijken van de beelden vervolgens opnieuw strafschop. Sergio Gomez zette zich achter de bal en schoot de gevleide 1-2 binnen.

Owngoal

Maar uiteindelijk kreeg STVV toch nog loon naar werken. Na een hoekschop van de thuisploeg ging de bal na een schot van Leistner via Harwood Bellis alsnog binnen. Een owngoal dus. Tot frustratie van Anderlecht dat eigenlijk niet mocht klagen.