Straf: Martinez legt de schuld voor uitschakeling Duivels bij de spelers

Straf: Martinez legt de schuld voor uitschakeling Duivels bij de spelers
Vrijdag 08 oktober 2021 - 11:00   I   door Redactie

Na het dramatische verlies tegen Frankrijk wordt er vanuit heel wat hoeken naar bondscoach Roberto Martinez gewezen, maar die weigert in de spiegel te kijken.

Velen verwijten de Spanjaard dat hij een aantal verkeerde keuzes maakte, de basisplaats van Youri Tielemans ten nadele van Hans Vanaken voorop. Maar daar had Martinez geen oren naar. Integendeel, hij wees naar de spelers. 

"Het was iets psychologisch. De ploeg was de emoties niet de baas, waardoor zij niet meer deden wat nodig was. De spelers wilden zo rap mogelijk in de finale staan. Ze waren niet meer bezig met de wedstrijd", klonk het achteraf.

En hij deed er nog een schep bovenop. "Dát is mijn grote ontgoocheling. Mentaal... In de tweede helft voelden we de verantwoordelijkheid om een prijs te winnen. De spelers wilden dat het gedaan was. Het werd wanhopig voetbal."

Choking

Het Laatste Nieuws concludeert daaruit het volgende: "Een uitleg waarbij Martinez zinspeelde op ‘choking’ vanwege de spelers, die de verantwoordelijkheid om te moéten winnen niet de baas waren."

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Italië  I  Spanje

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024