Hans Vanaken verbaast buitenwereld met uitspraken bij Rode Duivels

Hans Vanaken verbaast buitenwereld met uitspraken bij Rode Duivels
Maandag 04 oktober 2021 - 17:00   I   door Redactie

Hans Vanaken zal altijd Hans Vanaken blijven. Een introverte persoonlijkheid die nooit hoog van de toren zal blazen. Al keken waarnemers wel verwonderd toen hij maandag het woord nam.

Vanaken draafde samen met Witsel op bij een persconferentie in aanloop naar de eindfase van de Nations League. Daarin liet zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over zijn speelkansen.

Maar waar heel wat analisten en waarnemers verwachten dat hij met zijn huidige bloedvorm voor zichzelf zou opkomen, hield hij het zelfs na zijn goede prestaties bij de voorbije interlands low profile.

"Na de vorige interlandbreak heb ik vertrouwen opgedaan, ook richting de CL-wedstrijden met Club Brugge. Het is moeilijk om nu al een verwachtingspatroon voor deze week te scheppen. We zullen zien of ik speelkansen krijg."

Niet ontgoocheld

Zelfs toen hij een voorzet kreeg, weigerde hij die binnen te koppen. "Of mijn statuut veranderd is? De vorige wedstrijden heb ik getoond aan de bondscoach dat ik klaar ben. Maar er loopt hier natuurlijk enorm veel kwaliteit rond."

"Ik heb een goeie vorm, maar een basisplaats tegen Frankrijk blijft afwachten", besloot hij braaf. "Ik zal - denk ik - ook niet ontgoocheld zijn als ik niet start. Als ik hier niet speel, zal dat mijn prestaties bij Club ook niet beïnvloeden. Dat heb ik in vorige periodes ook al bewezen."

Poll: Vind jij dat Vanaken meer op tafel zou mogen kloppen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Italië  I  Spanje

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022