Genk loopt zware kater op in CL-voorronde

Dinsdag 03 augustus 2021 - 21:52   I   door Redactie

De kans dat Racing Genk straks in de poulefase van de Champions League speelt, is erg klein geworden. In de voorronde van de Champions League verloren de Limburgers de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk met 1-2.

KRC Genk - Shakhtar Donetsk 1-2

Shakhtar was in het eerste halfuur baas over de bal, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Kort voor de rust was het Genk dat op voorsprong klom. Paul Onuachu, terug in de basis nadat hij tegen Oostende zich niet klaar voelde om te spelen, kopte de voorzet van Ito tegen de netten.

Genk kon met een heel goed gevoel de kleedkamer in. De bezoekers voerden de druk op na de rust en na een overtreding van Muñoz ging de bal op de stip. Vandevoordt zat er nog half bij, maar hij kon de penaltygoal van Tete niet verhinderen.

Rood?

Genk mocht mopperen dat Marlon geen rood kreeg na een elleboog richting Ito. Beide ploegen leken in het slotkwartier verder te kabbelen naar een gelijkspel, maar dan sloeg Shakhtar ongenadig toe. Muñoz liet zich te makkelijk in de wind zetten en Alan Patrick zorgde voor de 1-2 en mogelijk doodsteek voor Genk.