Genk en Oostende zorgen voor spektakel met zeven goals en zotte uitslag

Genk en Oostende zorgen voor spektakel met zeven goals en zotte uitslag
Vrijdag 30 juli 2021 - 22:35   I   door Redactie

De opener van de tweede speeldag was er één om u tegen tegen te zeggen. KRC Genk en KV Oostende lieten de voetballiefhebbers met een kamerbrede glimlach achter. Behalve dan die van Genk.

KRC Genk-KV Oostende 3-4

Er wordt in het voetbal al (te) snel gesproken van een rollercoaster, maar vrijdagavond was dat zeker het geval. Na een halfuur leek KRC Genk op weg naar een gemakkelijke zege met goals van Heynen en Bongonda. Met als toemaatje de knalprestatie van nieuwkomer Mike Trésor.

Maar het kan verkeren, ook in het voetbal. Want de aansluitingstreffer in minuut 32 gaf KV Oostende voldoende moed om niet net als in de openingsmatch (0-3 tegen Charleroi) onderuit te gaan. Dát en een donderspeech van trainer Blessin tijdens de rust.

(Lees verder onder de afbeelding)

Dus was het niet verwonderlijk dat Gueye in het begin van de tweede helft de gelijkmaker binnenkopte. Maar de thuisploeg bleef onder impuls van Trésor aanvallend indrukwekkend en Bongonda nette op het uur de verdiende 3-2. 

Verdedigend een ramp

Maar verdedigend was het bij KRC Genk een ramp, vooral op stilstaande fases, waardoor eerst Ambrose en vervolgens Jäkel voor de even spectaculaire als verrassende 3-4 zorgde. Een klap die de Limburgers ondanks nog wat kansen niet meer te boven kwamen.

Waardoor de competitiestart met een één op zes toch als mislukt mag worden beschouwd. En veel vertrouwen naar de Champions League-match van dinsdag tegen Shakhtar Donetsk geeft het ook al niet. De ontdekking van Trésor was een te magere troost.

TAGS  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  Shakhtar Donetsk

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022