Zware kritiek op Aster Nzeyimana: "Hoe kan hij dat nu op televisie doen?!"

Zware kritiek op Aster Nzeyimana:
Zondag 18 juli 2021 - 11:00   I   door Redactie

Aster Nzeyimana was al een graag geziene sportverslaggever, maar sinds hij op de VRT commentaar gaf bij EK-wedstrijden nog iets meer. Al vangt hij ook kritiek, zij het voor iets heel anders.

Elke week behandelt de VRT-klantendienst een duizendtal vragen, opmerkingen en klachten van het publiek. Op de website van de openbare omroep neemt Chloë van de Klantendienst de verzamelde klachten onder de loep.

Zo haalt ze het voorbeeld aan van een sportliefhebber die het voorkomen van één van de journalisten hekelt. "Allemaal goed dat hij dat doet in de privésfeer, maar voor een openbare omroep KAN DAT TOCH NIET!", fulmineerde iemand.

"Sportverslaggeving na de nieuwsuitzending is er voor iedereen, ook voor mensen op leeftijd die dat soort versieringen niet moeten hebben." Chloë: "Even dacht ik: dit gaat over het polshorloge van Ruben Van Gucht." Maar daar had ze het mis.

Oorbel

Want: "Blijkbaar hebben oudere kijkers vooral moeite met de oorbel van Aster Nzeyimana. Het was me zelf nooit eerder opgevallen, tegenwoordig is het immers hard zoeken naar mannen die géén oorbel dragen. Om nog maar te zwijgen over tatoeages."

Chloë wist ook nog te melden dat de klager over de oorbel van Aster een standaardantwoord krijgt.

Poll: Vind jij het een probleem als iemand bij de VRT een oorbel draagt?

TAGS  I  VRT

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023