Marc Degryse absoluut niet te spreken over Kevin De Bruyne: “Nooit”

Marc Degryse absoluut niet te spreken over Kevin De Bruyne: “Nooit”
Zaterdag 10 juli 2021 - 17:30   I   door Redactie

Zondagavond staat de finale van EURO 2020 op het programma. Italië neemt het op tegen Engeland. Van de Rode Duivels is al eventjes geen sprake meer op het toernooi. En dat steekt ook bij analist Marc Degryse.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Degryse nog eens terug op het EK van de Rode Duivels. De analist vindt onder meer dat Roberto Martínez te braaf is geweest voor zijn spelers. "Ik vind van wel. Hij is te lief en te loyaal geweest.”

“Maar iets anders... Ik vind dat ook De Bruyne opvallend milder is geworden”, merkt Degryse op. Waarna hij zich kritisch toont voor KDB: “De Kevin van drie jaar geleden was toch nooit zo makkelijk over de uitschakeling gestapt?”

“Of Courtois”, gaat Degryse verder. “Maar goed, Thibaut is verliefd. Die zat, vermoed ik zo, rap met zijn gedachten bij andere dingen - heb je dat vrouwtje van 'm gezien, maar allez, zeg."

(Lees verder onder de afbeelding)

Samenzitten met Martínez

Degryse hoopt wel dat de grote mannen straks met de vuist op tafel slaan als de Rode Duivels weer samenkomen. ”Ik mag hopen dat De Bruyne, Courtois, en Lukaku in september, als iedereen weer bijeenkomt, gaan samenzitten met Martínez om te horen van hem hoe hij de toekomst ziet.”

“De Bruyne mag vragen: 'Roberto, blijven we dit soort voetbal brengen waarbij we geen druk zetten en in de omschakeling spelen?’”, gaat Degryse verder. Hij gelooft wel nog steeds in de Rode Duivels, zo blijkt: "Ik ben nu misschien optimistisch, maar laat het ons nog eens proberen", zegt hij over het WK van 2022 in Qatar.

"Romelu, De Bruyne, Tielemans, Witsel, Thorgan en Castagne op de flanken, je moet zien of Eden fit is... En dan is het enkel de vraag of we in de defensie beter kunnen doen. Als Alderweireld anderhalf jaar constant kan voetballen, kun je in Qatar nog wel leunen op Toby."

Poll: Denk jij dat België in 2022 wereldkampioen zal worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Real Madrid

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024