Tessa Wullaert haalt uit naar Rode Duivels en Martínez: "Ik durf dat zeggen"

Tessa Wullaert haalt uit naar Rode Duivels en Martínez:
Zaterdag 10 juli 2021 - 13:00   I   door Redactie

De Rode Duivels gingen er in de kwartfinales uit op EURO 2020. Een ontgoocheling, niet alleen voor de spelers en de supporters. Ook Tessa Wullaert, Red Flame en speelster van RSC Anderlecht, is teleurgesteld in de nationale ploeg.

"Om de titel te pakken, moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen en moeten alle spelers echt fit zijn", steekt Wullaert van wal in Krant van West-Vlaanderen. "Maar geen van beiden was het geval. Tegen Italië zat Eden Hazard in de tribune, had De Bruyne de hele week niet eens getraind..."

"Toch durf ik zeggen dat ze hebben gefaald", toont Wullaert zich vervolgens hard voor Roberto Martínez en de zijnen. "Omdat ze in de matchen dat ze er moesten staan, nooit het niveau haalden wat we dinsdag zagen bij Italië-Spanje. Dat lag een stuk hoger."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Het enige lichtpunt is Doku"

"Ik vraag me nog steeds af of we dat niveau zouden hebben gehaald zonder onze blessures. En dan merk ik ook dat we te weinig hadden op de bank, spelers die met hun invalbeurt het verschil konden maken", besluit Wullaert.

Tijdens het toernooi zag Wullaert slechts één lichtpunt bij de Rode Duivels: Jérémy Doku. "Ik vind niet dat we positief kunnen terugkijken. Het enige lichtpunt is Doku. Het geeft aan dat het toch tijd wordt voor verandering en dat we nu een overgangsjaar moeten incalculeren."

WK in Qatar

Wullaert vraagt zich tot slot nog af of onze nationale ploeg zal schitteren op het WK van volgend jaar. "Het is afwachten of de nieuwe lichting het kan waarmaken tegen het WK in Qatar, eind volgend jaar. Ik ben zeer benieuwd", besluit de Red Flame.

Poll: Heeft Wullaert gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Spanje  I  Italië

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022