Deens sprookje blijft maar duren op EK: Ook Tsjechië moet eraan geloven

Deens sprookje blijft maar duren op EK: Ook Tsjechië moet eraan geloven
Zaterdag 03 juli 2021 - 19:56   I   door Redactie

Hans Christian Andersen had het niet beter kunnen verzinnen. Want ondanks de shock na het hartfalen van Christian Eriksen blijven de Denen maar verder schrijven aan hun sprookje.

Tsjechië-Denemarken 1-2

Na Wales in de achtste finale werd nu immers ook Tsjechië aan de kant geschoven. Al ging het deze keer niet zo vlot als bij de 0-4 tegen de Welshmen. Met hangen en wurgen werd met 1-2 het einde gehaald.

Het was vooral de effeciëntie van de Denen die deze keer doorslaggevend was. Tsjechië had wel nipt meer balbezit en toonde zich iets beter, maar door een vroege goal van Delaney en een late van Dolberg - met opnieuw een geweldige assist voor ex-KRC Genk-speler Maehle - stond het aan de rust 0-2.

(Lees verder onder de afbeelding)

Meteen bij het ingaan van de tweede helft hees Patrik Schick zich met zijn vijfde van het toernooi op gelijke hoogte van topschutter Ronaldo en bracht zo de spanning er opnieuw in. Maar verder dan de 1-2 kwamen de Tsjechen met een gedreven invaller Krmencik (Club Brugge) niet meer. 

Halve finale

Denemarken plaatst zich zo voor de halve finale en komt daarin volgende woensdag uit tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Oekraïne dat zaterdagavond in Rome wordt afgewerkt.

TAGS  I  Tsjechië  I  Denemarken  I  Club Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023