Nederland volgt voorbeeld van België en plaatst zich voor 1/8ste finales

Nederland volgt voorbeeld van België en plaatst zich voor 1/8ste finales
Donderdag 17 juni 2021 - 22:52   I   door Redactie

Nederland heeft zich donderdagavond geplaatst voor de 1/8ste finales op EURO 2020. Onze Noorderburen haalden het zonder problemen en zonder écht top te zijn met 2-0 van een tegenvallend Oostenrijk. Memphis Depay en Denzelf Dumfries zorgden voor de goals.

Nederland-Oostenrijk 2-0

Al vroeg in de wedstrijd zat Oranje op rozen. Alaba plantte zijn studs op de voet van Dumfries en na tussenkomst van de VAR kreeg Nederland - geheel terecht - een elfmeter. Depay nam zijn verantwoordelijkheid en jaste de bal tegen de netten: 1-0. De ploeg van Frank de Boer was daarna ook duidelijk baas tegen een onmondig Oostenrijk.

Halverwege de eerste helft ontbond Depay nog eens zijn duivels. Hij snelde zijn bewakers voorbij en haalde dan verschroeiend uit. De helft van het stadion zag een goal, maar de bal vloog - voor Nederland dan toch - langs de verkeerde kant van het net. En zo stond het aan de rust nog steeds 1-0.

(Lees verder onder de afbeelding)

De Jong heerst, Dumfries scoort

Oostenrijk kwam in de tweede helft met hernieuwde moed naar buiten, maar kon geen vuist maken. De 2-0 hing in de lucht, enkel doelman Bacherman deed aanvankelijk nog moeilijk. De Vrij dwong de Oostenrijker tot een goede reflex en verder heerste de Jong op het middenveld.

In de slotfase bood de ingevallen Malen zijn PSV-ploegmakker Dumfries zijn tweede goal van het toernooi aan. De rechtse wingback werkte simpel af en legde de match in een definitieve plooi. Nederland pakt 6 op 6 en is zeker van de 1/8ste finales. Oostenrijk speelt op speeldag 3 nog tegen Oekraïne, een rechtstreeks duel om de tweede plek.

Stand in Groep C

Nederland 6

Oekraïne 3

Oostenrijk 3

Noord-Macedonië 0

TAGS  I  Nederland  I  Oostenrijk  I  Oekraïne  I  Noord-Macedoniëvoetbal

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023