Nieuwe rel rond Hans Vanaken bij Rode Duivels: "Dit is echt onbegrijpelijk"

Nieuwe rel rond Hans Vanaken bij Rode Duivels:
Dinsdag 15 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

Hans Vanaken knokte zich in de definitieve EK-selectie van Roberto Martínez, maar zal zich op EURO 2020 wel moeten neerleggen bij een rol in de schaduw van de sterren. Dat lijkt logisch, maar toch is de situatie van Vanaken voer voor discussie.

Zo is er weinig begrip voor de beslissing van Martínez, die Vanaken afgelopen zaterdag zonder pardon in de tribune zette. Vanaken reisde mee af naar Rusland, maar haalde finaal de wedstrijdselectie niet. Opmerkelijk en behoorlijk vervelend voor de speler van Club Brugge.

Rare kronkel

"Onbegrijpelijk”, zegt Philip Haagdoren, ex-coach van Vanaken bij Lommel, in Het Belang van Limburg. “Wat mij betreft moet Hans altijd bij de 22 kernspelers horen. Ik vond het een rare kronkel van de bondscoach. Er zaten ook twee doelmannen op de bank, wat in feite niet nodig is, maar dat is dan weer verplicht."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Heel bizar vond ik het"

Ook KV Mechelen-doelman Yannick Thoelen, een ex-ploegmaat van Vanaken, stelt zich vragen. “Heel bizar vond ik het. Omdat Hans toch elke keer iets extra's bracht als hij mocht spelen bij de nationale ploeg. Ik vind dat Vanaken toch altijd een invallersrol verdient. Hij heeft volume, vista en passing. Gewoon een complete voetballer die het verschil kan maken.”

Peter Maes, die Vanaken coachte bij Lokeren, begrijpt de keuzes van Martínez al evenmin. “Omdat de bondscoach maar liefst vijf spelers selecteerde voor de linkerkant: Chadli, Carrasco, beide Hazards en Trossard. Dan zou het toch logisch geweest zijn om met Vanaken meer evenwicht in de wedstrijdkern te brengen.”

Volgens Haagdoren had Vanaken zelfs minuten moeten maken tegen Rusland. “Hans is heel balvast, dat ontbrak tegen Rusland na rust toch bij de Belgen. Daar had hij voor kunnen zorgen. Maar Martínez dacht er duidelijk anders over.”

Handen in de zakken

Zonder ook maar één seconde in actie te komen op EURO 2020, zorgt Vanaken dus voor flink wat commotie. Eerder was er héél wat te doen over het feit dat Vanaken koning Filip begroette met zijn handen in zijn zakken.

Poll: Vind jij dat Hans Vanaken minuten had moeten krijgen tegen Rusland?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024