Robert Lewandowski kan Polen niet redden tegen Slowakije

Robert Lewandowski kan Polen niet redden tegen Slowakije
Maandag 14 juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

Wat Robert Lewandowski zo goed kan bij Bayern München blijkt een stuk moeilijker bij de Poolse nationale ploeg. Hij scoorde niet en dus verloor Polen met 1-2 van Slowakije.

Polen-Slowakije 1-2

Een al bij al verrassende uitslag, al leidde Slowakije halfweg ook al met 0-1 tegen een toch ontgoochelend Polen. Met een klassedribbel opende Robert Mak de score, al had de routinier wel pech dat zijn naam niet op het scorebord kwam.

De UEFA zag het doelpunt immers als een owngoal omdat de bal via de paal en het lichaam van de Juventus-goalie Szczesny in doel belandde. Al was dat slechts voer voor de statistieken.

Lewandowski en zijn ploegmaats slaagden er amper in om voor gevaar te zorgen, maar amper 28 seconden ver in de tweede helft was het wel raak. Rybus legt na een knappe loopactie de bal goed achteruit tot bij Linetty en die werkt de gelijkmaker binnen.

Polen met tien man

Polen werd steeds sterker en net toen ze erop en erover dreigden te gaan, verpestte Krychowiak het voor zijn ploegmaats. Hij ging op de voet van Hromada staan en pakte een terechte tweede gele kaart.

Slovakije buit het numerieke overwicht meteen uit. Skriniar plukt de bal knap uit de lucht na een doorgekopte hoekschop en knalt de 1-2 in één tijd hard in doel. Met tien man kon Polen niet meer terugvechten en zo werd het een zure nederlaag.

Stand groep E

1. Slowakije 3

2. Spanje 0

3. Zweden 0

4. Polen 0

TAGS  I  Spanje  I  Zweden  I  Polen  I  Slowakije

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024