‘Deze 8 Rode Duivels zijn al zeker van basisplaats tegen Rusland’

‘Deze 8 Rode Duivels zijn al zeker van basisplaats tegen Rusland’
Dinsdag 08 juni 2021 - 20:00   I   door Redactie

Voor voetbalminnend België is het aftellen geblazen. Vrijdag gaat het EK van start en zaterdagavond spelen de Rode Duivels hun eerste poulewedstrijd. In aanloop naar het duel tegen Rusland krijgt het elftal van Roberto Martínez steeds meer vorm.

Hoewel de wedstrijd tegen de Russen te vroeg komt voor  Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Leandro Trossard en Dedryck Boyata, heeft Martínez ongetwijfeld al een team in zijn hoofd. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure liggen er zelfs al acht namen vast.

La Dernière Heure gaat ervan uit dat Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Jason Denayer, Timothy Castagne, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Romelu Lukaku en Yannick Carrasco zaterdag sowieso zullen starten. Aan de overige drie namen twijfelt de krant nog.

(Lees verder onder de afbeelding)

Mertens of Doku?

De positie van linkercentrale verdediger, linkse wingback en rechtsvoor laat La Dernière Heure nog open. Achterin twijfelt de krant tussen Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. Al lijkt die eerste zeker en vast een streepje voor te hebben.

Verder is het afwachten of Martínez op links voor Nacer Chadli of Thorgan Hazard kiest en wie voorin aan de zijde van Lukaku en Carrasco zal postvatten. Op die positie liggen Dries Mertens en Jérémy Doku met elkaar in de weegschaal.

De verwachte opstelling volgens DH:

Courtois - Alderweireld, Denayer, (?), Castagne, Tielemans, Dendoncker, (?), (?), Lukaku en Carrasco.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024