Kwade Clement richt zich tot Club-spelers: "Daar ben ik zwaar teleurgesteld in”

Kwade Clement richt zich tot Club-spelers:
Vrijdag 07 mei 2021 - 23:30   I   door Redactie

Philippe Clement was na afloop van KRC Genk-Club Brugge niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Na het laatste fluitsignaal richtte de trainer van blauw-zwart zich onmiddellijk tot zijn spelers.

“Ik sta hier heel kwaad. Zwaar teleurgesteld ook", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Clement. "In de eerste helft waren we licht dominant, niet dat we Genk naar huis speelden, maar we hadden wel beste kansen. Dat was aanvankelijk ook zo in de tweede helft, maar dan scoort Genk. Je weet dat die ploeg zijn momenten grijpt."

"Dit kan niet"

Dat Club na de tegengoal niets meer liet zien, zit Clement hoog. Héél hoog. "Ik ben heel teleurgesteld in de reactie van mijn team na de goal. We hebben al elf maanden heel hard gewerkt in alle omstandigheden en mijn team heeft telkens goed gereageerd."

"Oké, je kan niet altijd winnen, maar het kan niet dat je na een tegengoal als een pudding in elkaar zakt. Daar ben ik zwaar teleurgesteld in. Het zit tussen de oren, want het is zeker geen fysiek verhaal. Dat weten we. We zijn ook niet gedomineerd of weggespeeld, dat had nog erger geweest."

Veerkracht

Clement verwacht ook een reactie van zijn groep. "We hebben verschillende goede dingen laten zien, maar we hadden geen veerkracht en dat is nochtans waar deze club voor staat. Dat is iets waarover we de komende dagen zeker over zullen praten en ik wil een reactie zien tegen Antwerp."

"Een resultaat heb je nooit onder controle, maar je moet wel negentig minuten lang kwaliteit tonen, wat er ook gebeurt. Je moet blijven vechten, blijven strijden, maar dat was nu niet het gevoel. Ik zal in de komende dagen kijken welke spelers klaar zullen zijn om dat donderdag te kunnen en te willen brengen tegen Antwerp”, besloot de coach.

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024