Aster Nzeyimana biedt verrassend zijn excuses aan tijdens KVO-Standard

Aster Nzeyimana biedt verrassend zijn excuses aan tijdens KVO-Standard
Zondag 02 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Net als speler en trainer zijn ook commentatoren en analisten soms afhankelijk van de vorm van de dag. Zo mispakte Aster Nzeyimana zich zaterdagavond even tijdens KV Oostende-Standard.

Kan gebeuren. En al bij al was het eigenlijk nog een onschuldig voorval. Zo had de commentator van Eleven Sports niet meteen door waarom ploegmaat Collins Fai zijn aanvoerder Mehdi Carcela tijdens de match iets te eten kwam geven. "Het is een koekje voor Carcela, die heeft wat honger."

En toen de aanvallende middenvelder enkele minuten later zelf naar de zijlijn ging om iets te drinken en nog wat meer te eten, begreep Nzeyimana nog altijd niet goed wat er aan de hand was. Tot het opeens begon te dagen dat de Ramadan bezig is.

Daardoor mag Carcela als Moslim tussen zonsopgang en zonsondergang onder meer niet eten en drinken. Dus toen de zon tijdens de wedstrijd officieel onder was, maakte hij daar snel gebruik van. "Sorry dat hij zo laat valt (frank of euro)", excuseerde het Sporza-anker zich opeens.

Bijzonder geliefd

"Het is Ramadan. Nu ben ik helemaal mee. Het is zonsondergang en daarom mag hij iets eten." Niet dat de kijkers Nzeymana wellicht iets kwalijk namen. Als commentator blijkt hij bijzonder geliefd, al zeker bij de Eleven Sports-kijkers. En iedereen heeft recht op een slippertje, zeker als het dat maar is.

Poll: Is het verstandig om als profvoetballer mee te doen met de Ramadan?

TAGS  I  KV Oostende  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024