Kompany bruskeert kleedkamer Anderlecht met selectie 17-jarig supertalent

Kompany bruskeert kleedkamer Anderlecht met selectie 17-jarig supertalent
Zondag 02 mei 2021 - 08:00   I   door Redactie

Elke trainer is voortdurend op zoek naar manieren om zijn kleedkamer scherp te houden. Zeker Vincent Kompany wil dat doen in aanloop naar play-off 1. Al hadden de spelers deze beslissing niet zien aankomen.

Want de Anderlecht-trainer pakte uit met enkele serieuze verrassingen in de wedstrijdselectie. Zo zijn Lawrence, Diaby, Kana en Dauda er niet bij. In hun plaats komen namen die niemand had zien aankomen.

Want al hoeft het niet te verbazen dat Kompany inzet op de jeugd, dat de 17-jarige Zeno Debast voor de eerste keer deel uitmaakt van de wedstrijdkern deed ook de kleedkamer serieus opschrikken.

Maar Kompany doet dat niet zomaar, want de centrale verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, is niet zomaar de eerste de beste. Debast wordt als één van de meest getalenteerde jonkies van de paars-witte jeugdwerking gezien.

Europese grootheden

Hij verlengde eind februari zijn contract tot 2023, terwijl hij toch op de lijstjes van verschillende grote Europese grootheden stond. De jeugdinternational werd toen ook meteen doorgeschoven naar de A-kern.

Daarnaast is ook de eveneens 17-jarige Kristian Arnstad er nog eens bij. De Noorse middenvelder maakte in de reguliere competitie zijn debuut op Club Brugge, maar kwam sindsdien nog maar in één andere wedstrijd in actie. 

Geprikkeld

Kompany rekent erop dat zijn spelers zo geprikkeld aan de start van de topper tegen Club Brugge zullen verschijnen zondag. Als dat al nodig was. Maar de boodschap is vooral dat niemand zeker is van zijn plaats.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024